Category—
Projects Residential

Tags—

Bodega House – Mt Cotton

Bodega House

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Located in Mt Cotton, “Bodega House” embraces indulgence and quality within the modestly sized house.  The front facade asserts an architectural edge, using clean lines and contrast in materials.

This four bedroom, two bathroom home includes; an open plan layout linking the kitchen, dining and family rooms together; creating a seamless connection to the outdoor entertaining area and lap pool.

Harmony

Harmony-01

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Situated in a prestigious waterfront precinct, “Harmony on water” captures quality and luxury in intimate detail. The  property boasts a harmonised internal and external natural setting, with picture framed waterfront views, integrated external spaces, privacy through design, clean lined living with smart home automation.

The Architecture expresses the natural raw character of its materials, playing with textural depth and its relationship to space, giving warmth and substance to its environment. The site orientated design incorporating a flexible layout allows the house to function for any occasion.

No. 234

Monash Bed 1

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

Link to image

The existing 1962 post war house underwent a complete site orientated redesign to maximise the existing dwellings internal and external living potential without a complete rebuild. The design required modifications in response to climatic conditions, to open up key axial connections flowing from internal to external living spaces.

The architecture of the internal spaces where to be an escape from the outside world, using simple materials with an old school flavour. The internal design palette utilised and expressed the potential finishing character of basic raw materials supported with architectural detail. The flouting and folding internal lines, through open corners and the use of transparent walls, create an extension of space for this modest post war house layout.